Iron Plus - Fier pentru o sanatate de fier

FL0025

New product

Fierul este o substanta minerala vitala, absolut necesara pentru sinteza hemoglobinei din eritrocite (globulele rosii), a mioglobinei din celulele musculare si a unor enzime esentiale. De asemenea, este esential pentru enzimele celulare din grupa citocromilor, care asigura procesele de respiratie celulara. Iron Plus contine fier.


45,32 Lei

Fierul este o substanta minerala vitala pentru viata, absolut necesara pentru sinteza hemoglobinei din eritrocite (globulele rosii), a mioglobinei din celulele musculare si a unor enzime esentiale. De asemenea, este esential pentru enzimele celulare din grupa citocromilor, care asigura procesele de respiratie celulara.

Iron Plus a fost imbunatatit cu o noua formula, o doza mai mare de fier (14 mg) precum si de vitamina C si complexul de bioflavonoide din citrice.

Un flacon de Iron Plus contine 100 de tabelete si se administreaza cate o tableta zilnic

Afectiuni si simptome unde este indicat
Iron Plus - supliment de fier

Mod administrare Iron Plus

Dimineata-Pranz-Seara

Anemie

Anemie feripriva

0-0-1

0-0-1

Organismul uman poate produce, in cantitati mici, unele vitamine, insa sinteza oligoelementelor inclusiv a fierului, este aproape imposibila. Fierul este obtinut de organism exclusiv din alimente, insa doar 2-10% din fierul continut in alimente este absorbit si intra in circulatia sanguina.

Fierul are un rol foarte important in organism. Cantitatea de oxigen care ajunge la creier, inima, ficat, muschi si alte tesuturi depinde in primul rand de fier. Fierul faciliteaza cresterea, sporeste rezistenta organismului la boli, impiedica aparitia oboselii. De asemenea, previne instalarea anemiei, care e consecinta deficientei de fier, si reda tonusul natural al pielii.

Pierderile lunare de fier ale femeilor sunt de doua ori mai mari decat cele ale barbatilor si datorita menstruatiei. Femeile gravide au nevoie de o cantitate de fier de doua ori mai mare decat in mod normal. Fierul si calciul sunt doua dintre mineralele care sunt frecvent deficitare din alimentatia femeilor.

Necesarul zilnic de fier al femeilor este, in medie, de 1,5 mg, insa gravidele si mamele care alapteaza au nevoie de aproximativ 3-3,5 mg. Obtinerea acestei cantitati doar din alimentatie este foarte dificila. O mie de calorii contin cca. 6 mg de fier, deci ar trebui consumata o cantitate enorma de alimente, in jur de 5000 de calorii, pentru a se asigura necesarul de fier al organismului - 30 mg -deoarece doar 10% din aceasta cantitate poate fi absorbita, adica 3-4 mg.

Aproximativ 10-15% dintre sugari, copii, adolescenti, gravide, sportivi si persoanele in varsta sufera de pe urma deficientei de fier. Printre simptomele deficientei de fier la copii se numara scaderea capacitatii de concentrare, a atentiei si a nivelului de inteligenta in general. Consumatorii de cafea si de ceai au un necesar crescut de fier. Pe langa aceasta, fosfoproteinele din oua si faina integrala reduc asimilarea fierului.

Fierul poate fi asimilat cel mai usor de organism in forma chelatata. Chelatarea este procesul prin care diferite minerale si oligoelemente sunt transformate in substante usor digerabile. Din aceasta cauza, produsele care contin fier chelatat sunt absorbite de 3-10 ori mai eficient decat preparatele o standard. Pe langa aceasta, fierul chelatat este utilizat mult mai usor de organism si nu produce dereglari ale digestiei. Preparatele moderne cu fier mai contin si vitamina C si bioflavonoide, deoarece acestea ajuta la absorbtia fierului, accentuand efectele sale benefice asupra organismului.

Iron Plus de la Calivita este indicat in caz de: ameteli, anemie si alte afectiuni determinate de lipsa de fier

De retinut !

- Gravidele si mamele care alapteaza trebuie sa consulte medicul inainte de a incepe sa consume suplimente cu fier. Pe langa suplimentele cu fier, exista si diverse preparate multivitaminice, care contin o cantitate suficienta de fier.

- Barbatii care consuma alte preparate cu multivitamine si multiminerale trebuie sa consume fier doar in cazul in care sufera de deficit de fier (de ex. dupa hemoragii indelungate, cauzate de ulcerul stomacal).

- Fierul chelatat se poate consuma impreuna cu vitamina E si C, aceste vitamine pastrandu-si nestirbita valoarea biologica.

- Absorbtia fierului este redusa in caz de reumatism, micoze si herpes, deci doza de fier trebuie marita. Intr-un articol publicat in 1988, in revista Orthomolecular Medicine, se afirma ca, in cazul unor infectii bacteriene, nu este indicat consumul de fier, deoarece acesta este un factor important care ajuta la dezvoltarea bacteriilor. Pe langa aceasta, in caz de inflamatii, cea mai importanta proteina transportoare, transferina, iese din vasele de sange si, prin urmare, fierul nu poate fi folosit, acesta depunandu-se in tesuturi (hemocromatoza).

- Cantitatile ridicate de fier din tesuturi si organe accelereaza procesele de formare a radicalilor liberi, prin urmare creste necesarul de antio-xidanti.

Mod de administrare Iron Plus: 1 tableta zilnic.
Un flacon de Iron Plus are 100 de tablete.
O tableta de Iron Plus contine:
- Fier (fumarat) - 14 mg
- Vitamina C - 30 mg
- Bioflavonoid complex din citrice - 10 mg

Nu sunt opinii ale clienților în acest moment.

Scrieţi o recenzie

Iron Plus - Fier pentru o sanatate de fier

Iron Plus - Fier pentru o sanatate de fier

Fierul este o substanta minerala vitala, absolut necesara pentru sinteza hemoglobinei din eritrocite (globulele rosii), a mioglobinei din celulele musculare si a unor enzime esentiale. De asemenea, este esential pentru enzimele celulare din grupa citocromilor, care asigura procesele de respiratie celulara. Iron Plus contine fier.

Cele mai vândute

Related Products

La început!